V Dobrušce a v okolních obcích padl rekord! Zobrazit fotogalerii
23. ledna 2023 Články

V Dobrušce a v okolních obcích padl rekord!

Nejvyšší číslo v historii TKS na Dobrušsku !!!

Výsedky jednotlivých obcí

Tříkrálovou sbírku jsme letos v Dobrušce a okolí pořádali po dvacátédruhé a jsme moc rádi, že opět v normálních podmínkách bez žádného omezení.

Této největší sbírky se účastní každoročně tisíce dobrovolníků.

Celá akce probíhá už od začátku roku třemi způsoby. Jednak online příspíváním na www.trikralovasbirka.cz, za druhé do statických pokladen a pak nejdůležitějším způsobem, tj. koledováním dětí. Osobní setkávání, předávání radosti, je na celé sbírce to nejpodstatnější a nejkrásnější.

Malí králové přinesli do domovů přání zdraví a pokoje po celý rok. Přání psané nad dveře K+M+B + znamená Bůh chraň tento dům, žehnej tomuto domu.

Celkem bylo v našem území zapečetěno 162 pokladniček, z toho 50 v Dobrušce. 3 statické byly umístěny v knihovně, v kostele a Penny marketu.

Online na účet je možné přispívat až do konce ledna.

Hlavní koledovací den dětí byl v sobotu 7. ledna 2023 v Dobrušce a v dalších 25 obcích, kde se v okolí koleduje.

Letos jsme vyslali do terénu za celé Dobrušsko celkem 145 skupin (tzn. 580 koledujících lidí), z toho v Dobrušce koledovalo 45 skupin, tzn.180 lidí. Takže asi 1/3 ze všech dobrovolníků chodila v našem městě.

Finální číslo bude ještě doplněno o bezhotovostní platby, které přibudou po uzávěrce zpravodaje, tj. mezi 20. a 31. lednem. Zde nepředpokládáme nic zásadního.

Jen pro zajímavost připomenu dvě čísla. V roce 2020 se celkem vykoledovalo rekordních 802 000 Kč, v r. 2021 se online a statickými pokladničkami posbíralo celkem 354 tis. Kč.

Letos je vykoledované číslo nejvyšší a činí 996 291 Kč.

Peníze z TKS jsou používány na sociální službu Osobní asistence, na další pomůcky do charitní půjčovny a přímou pomoc lidem v tísni. Jedno použité auto bylo zakoupeno na rozšiřující se objem našich služeb – především osobní asistence, humanitární sklad a potravinová pomoc.

Děkujeme vám za to, jakým způsobem koledníky přijímáte ve svých domovech, děkuji všem dárcům, dětem a jejich rodičům, vedoucím skupinek, dobrovolnicím v kuchyni, pánům farářům za požehnání nejen v Dobrušce, ale všude v okolí, MÚ Dobruška patří dík za administrativní dohled nad průběhem sbírky. Děkuji holandským přátelům, kteří zase přijeli pomáhat při sbírce.

Jménem Farní charity Dobruška i jménem svým Vám všem do nového roku přeji hodně zdraví, optimismu a vzájemné lásky.

 

 

Ing. Jana  Poláčková

Ing. Jana Poláčková

ředitelka
Tel.: 723 539 100 E-mail: 58AkO%edW-xy.Z4WH_xkO6a4Y8Es-Zi4Ys