Úspěšná sbírka pro Matyáška
17. května 2022 Články

Úspěšná sbírka pro Matyáška

Zapojilo se mnoho dobrých lidí a vybrala se neuvěřitelná částka...

Každým rokem parta maminek s dětmi (ve farnostech Dobruška, Nový Hrádek a nově i Přepychy) vyrábí a prodávají vánoční výrobky pro podporu nemocného dítěte v našem okolí - pod názvem „DĚTI POMÁHAJÍ DĚTEM aneb vyrábění pro dobrou věc“.

Když jsme se dozvěděly o malém Matyáškovi a jeho těžkém osudu, ani na chvíli jsem nezaváhaly a rozhodly se, že letošní pomoc věnujeme právě jemu a jeho rodině. Společně s paní ředitelkou Farní charity Dobruška jsme se snažily do této pomoci zapojit co nejvíce lidí a rozběhla se tedy sbírka.

Zapojilo se mnoho dobrých lidí a vybrala se neuvěřitelná částka = 107 464 Kč.

Matyáška jsme měly možnost osobně navštívit. U dveří nás přivítala usměvavá babička Jana. Matyášek je zcela ochrnutý a napojený na plicní ventilaci. Je ale bystrý a s babičkou se snaží komunikovat malým pohybem hlavy a očima.

Péče o něho je velmi náročná a celodenní. Ovšem to, s jakou láskou a profesionalitou o něho jeho babička pečuje, je úžasné a obdivuhodné.

Pro každé dítě s jakýmkoliv postižením, nemocí či trápením, je vždy velmi důležité, aby bylo obklopeno svými nejbližšími, a proto by tyto rodiny měly mít vhodné domácí podmínky pro takovouto náročnou péči. Ne ve všem pomůže stát, a proto pomáhají dobří lidé.

Velké díky tedy patří Vám všem, kteří jste přispěli na pomoc malému Matyáškovi.

Všechny vybrané peníze budou použity na jeho rehabilitace a malou bezbariérovou rekonstrukci bytu.

Babička Jana je Vám všem velmi vděčná a moc děkuje za vybrané peníze. Jakékoliv pomoci si velmi váží.

 

Markéta Hůlková a Jana Poláčková

Ing. Jana  Poláčková

Ing. Jana Poláčková

ředitelka
Tel.: 723 539 100 E-mail: 58AkO%edW-xy.Z4WH_xkO6a4Y8Es-Zi4Ys