Tříkrálová koleda zazní!!! Na Dobrušsku po dvacáté!
23. listopadu 2020 Články

Tříkrálová koleda zazní!!! Na Dobrušsku po dvacáté!

Tříkrálová koleda zazní!!!

Možná letos nebude znít ulicemi jako obvykle, ale štěstí, zdraví, dlouhá léta, a především požehnání do roku 2021 chtějí koledníci přinést do vašich domovů i navzdory koronavirovým opatřením. Nemusíte se bát – zdraví Vás, jakožto našich příznivců,  i koledníků je pro Charitu na prvním místě. A tak se tři králové pilně připravují na koledu buď s rouškami nebo na koledu virtuální – stále nevíme, co nám sitace dovolí.

Jedno je však jisté – Tříkrálová sbírka bude, koleda se uskuteční.

Všichni musíme však počítat s možností, že epidemiologická situace neumožní setkání koledníků s dárci tváří v tvář……existuje tedy několik scénářů, o kterých se diskutuje už od října.

Nejvíc reálná se v současné chvíli jeví koleda s omezeními, při níž budou dodržena všechna hygienická nařízení.

Hlavní koledovací den bude v Dobrušce a okolí původně plánovaná sobota 9. ledna 2021. Letos poprvé ale neproběhne koleda pouze v jednom dni, on-line koledování bude trvat nejspíš až do 24. ledna.

Jsme připraveni neriskovat zdraví Vás -  přispěvatelů, ani našich dobrovolníků. Jednáme se všemi zapojenými obcemi a připravujeme se na všechny možné varianty.

Věřte, že jen velmi neradi bychom koledovali pouze virtuálně, protože osobní setkávání je jedním z nejdůležitějších momentů sbírky. Pokud to jen trochu půjde, budeme se snažit nepřipravit dárce o zážitek z koledy ani z požehnání, které koledníci do domů přinášejí.

Další informace se dozvíte začátkem ledna, kdy budeme znát aktuální epidemiologickou situaci a možnosti koledování.

Za celý charitní tým

Ing. Jana Poláčková, Farní charita Dobruška