Jarní dobročinný bazárek měl rekordní výsledek
16. června 2021 Články

Jarní dobročinný bazárek měl rekordní výsledek

V Dobrušce se opět uskutečnil bazárek...

DSC02766

Čtyřdenní akce, kterou jsme opět po roce a půl mohli uspořádat v Pastoračním centru u kostela sv. Václava, se měla konat od 11. do 14. června. Byla však o den prodloužena, protože množství zboží a zájem lidí byl v historii této akce nejvyšší. Lidé celou tu dobu od posledního bazárku (na podzim 2019) střádali věci na darování, jiní se těšili na levný nákup užitečných pěkných věcí.

V pátek 11. června nanosili lidé mnoho věcí a darovali je charitě. Poté byly všechny tyto věci uspořádány, oceněny a rozloženy v pastoračním centru na prodej. Ceny byly stanoveny jako minimální s tím, že pokud někdo chtěl přispět více, bylo to s díky přijato na charitní činnost. Prodej se konal od soboty do pondělí v čase od 9 do 16 hod., v prodloužení i v úterý do 15 hodin. Celkem bylo prodáno cca 8 560 ks věcí a utrženo 65 249 Kč.

Spokojenost byla opět všech stranách – dárce hřálo u srdce, že mohou darovat, kupující měli radost, že za symbolické obnosy nakoupili věci pro ně užitečné, Charita získala na svou činnost nezanedbatelnou částku a ještě jsme z neprodaného zůstatku věcí darovali oblečení a vybavení potřebným. Asi 90 pytlů s oblečením si ještě druhý den odvezla Diakonie Broumov, která oblečení roztřídí a účelně použije dál.

Děkujeme všem darující, kupujícím a dobrovolnicím a dobrovolníkům, kteří všichni společně přispěli k úspěchu akce. Peníze budou použity na provoz půjčovny a nákup dalších pomůcek a na sociální služby.

Příští bazárek plánujeme uspořádat na podzim v termínu 12. – 16. listopadu 2021.

DSC02794

Ing. Jana  Poláčková

Ing. Jana Poláčková

ředitelka
Tel.: 723 539 100 E-mail: 58AkO%edW-xy.Z4WH_xkO6a4Y8Es-Zi4Ys