Oslava 30let Diecézní charity Hradce Králové
17. června 2022 Články

Oslava 30let Diecézní charity Hradce Králové

3. června 2022 v Koclířově

Na páteční oslavy 30. výročí charity v Královéhradecké diecézi dorazilo do poutního místa Koclířov přes 300 účastníků a hostů. Jsme rádi, že se setkání vydařilo. Po slavnostní a děkovné mši svaté bylo oceněno 21 pracovníků Charit z celé diecéze za obětavou službu v charitě. Jsou to profesionálové se srdcem na dlani, kteří denně zajišťují služby pro potřebné a nemocné - pečovatelé, zdravotníci, sociální pracovníci i projektoví manažeři a administrativní pracovníci. Na oslavy přijeli také hosté z německého Hechingenu, kteří nám pomáhali rozjet první charitní služby. Arcibiskupové z Indie Moras a Machado převzali rovněž charitní ocenění a děkovali za veškerou podporu chudých dětí v Indii. Přítomné pozdravili také prezident Charity ČR Pavel Posád a hradecký biskup Jan Vokál, kteří ocenili činnost charity. Oslavy završil odpolední koncert písničkáře Slávka Klecandra a beseda s indickými arcibiskupy o Adopci na dálku. Akci doprovodila také výstava příběhů „Pomáháme vám srdcem už 30 let“ a jarmark výrobků klientů charitních dílen a center z Rychnova, Nových Hradů a Červeného Kostelce. Děkujeme tímto všem, kteří nám celých 30 let pomáhají pomáhat - dárci, sponzoři, spolupracující instituce, dobrovolníci a další podporovatelé a příznivci.

                                                                                   Tisková zpráva DCH Hradec Králové

 

Náš charitní dobrušský tým byl také slavit v Koclířově (viz foto) a velmi nás těšilo, že mezi oceněnými byla naše kolegyně z Dobrušky, paní Bc. Teres Jiroušková.

Paní Bc. Teresa Jiroušková pracuje jako sociální pracovnice od vzniku Farní charity Dobruška, tedy od r. 2011.

Od toho roku vede terénní službu osobní asistence. Tuto službu spolu s ředitelkou založila, nastavila a postupem času rozšířila její rozsah do dnešní podoby. Je to její další dítě, o které s láskou pečuje, a to i když je momentálně na mateřské dovolené.

Není ale lhostejná ani k dalším charitním aktivitám (dobročinné bazárky, tříkrálová sbírka, benefiční koncerty ) a je ochotnou spolupracovnicí při každé akci.

Jejími nápadnými vlastnostmi je pracovitost, vysoká profesionalita, lidský a citlivý přístup k uživatelům i zaměstnancům. I přes vysoké nároky na sebe a ostatní, umí být spravedlivá. Umí řešit problémy sebejistě a v klidu. Často s úsměvem.

Díky Terese Jirouškové pracují lidé v charitě rádi, je pro ně velkým vzorem.

 

Udělením ocenění bychom jí rádi poděkovali za její dlouholetou a významnou práci pro Charitu. Poděkovali za to, že lidé jako ona, chtějí pracovat v Charitě.

30 let DCH oslava

30 let oslavy v Koclířově

FCH Dobruška v Koclířově