Další vydařený bazárek je za námi
19. května 2019 Články

Další vydařený bazárek je za námi

Čtyřdenní akce, kterou jsme opět na jaře uspořádali v Pastoračním centru u kostela sv. Václava, se konala od 5. do 8. dubna.

Setkala se s velkým zájmem lidí. V pátek 5. dubna nanosili lidé mnoho věcí a darovali je Charitě. Poté byly všechny tyto věci uspořádány, oceněny a rozloženy v pastoračním centru na prodej. Ceny byly stanoveny jako minimální s tím, že pokud někdo chtěl přispět více, bylo to s díky přijato na charitní činnost. Prodej se konal, od soboty do pondělí, v čase od 9 do 16 hod.

Celkem bylo prodáno 2 225 věcí a utrženo 38 129 Kč.

Spokojenost byla opět na všech stranách – dárce hřálo u srdce, že mohou darovat, kupující měli radost, že za symbolické obnosy nakoupili věci pro ně užitečné, Charita získala na svou činnost nezanedbatelnou částku a ještě jsme z neprodaného zůstatku věcí darovali oblečení a vybavení potřebným. Asi 50 pytlů s oblečením si ještě druhý den odvezla Diakonie Broumov, která oblečení roztřídí a účelně použije dál.

Děkujeme všem darujícím, kupujícím a dobrovolnicím a dobrovolníkům, kteří všichni společně přispěli k úspěchu akce.

Příští bazárek plánujeme uspořádat na podzim v termínu 22. – 25. listopadu 2019.

Ing. Jana  Poláčková

Ing. Jana Poláčková