Vydařený jarní bazárek

dobročinný bazárek se opět líbil, letos bude ještě jeden

Čtyřdenní akce, kterou jsme uspořádali na jaře, se konala od 18. do 21. března a byla v pořadí druhá.

V pátek 18. března nanosili lidé mnoho krásných a užitečných věcí a darovali je Charitě. Poté byly všechny tyto věci uspořádány, oceněny a rozloženy v pastoračním centru na prodej. Ceny byly stanoveny jako minimální s tím, že pokud někdo chtěl přispět více, bylo to s díky přijato. Prodej se tentokrát konala od soboty do pondělí do 17 hod. Celkem bylo prodáno 1 188 věcí a utrženo 14 205 Kč.

Spokojenost byla opět všech stranách – dárce hřálo u srdce, že mohou darovat, kupující měli radost, že za symbolické obnosy nakoupili věci pro ně užitečné, Charita získala na svou činnost nezanedbatelnou částku a ještě jsme z neprodaného zůstatku darovali oblečení potřebným. Některé cennější věci byly uschovány na příští bazárek, asi 30 pytlů s oblečením si odvezla Diakonie Broumov.

Díky všem darující, kupujícím a dobrovolnicím, kteří všichni společně přispěli k úspěchu akce.

Bazárek plánujeme dělat dvakrát do roka pravidelně, před velikonočním a vánočním úklidem (březen a listopad). Podzimní bazárek se s největší pravděpodobností uskuteční 12. listopadu.

Jana Poláčková