Benefiční koncert

Farní charita Dobruška ve spolupráci s Římskokatolickou farností a Dobrušskou klasikou Vás srdečně zvou na Benefiční koncert a přátelské posezení, na kterém vystoupí ROMAN PERUCKI (Polsko) – varhany

Benefiční koncert se uskuteční v neděli 10. června 2018 od 15 hodin v kostele sv. Václava v Dobrušce a poté bude následovat přátelské posezení v zahradě s občerstvením.

Výtěžek z koncertu bude věnován jedenáctileté Andulce. Zdravotně postižené dívce neuhradila pojišťovna pro ni velmi potřebnou pomůcku.

Příběh Aničky

Na FCH Dobruška se obrátila s prosbou o pomoc maminka jedenáctileté dívky, která trpí vážným zdravotním postižením. Při péči o svou dceru potřebuje velmi speciální pomůcky a jednou z nich je vertikalizační stojan, který doporučila odborná ošetřující lékařka. Tato pomůcka stojí ale 80 000 Kč. Předpoklad byl, že 50 000 Kč uhradí zdravotní pojišťovna a 30 000 Kč si maminka sežene od dárců. To se jí také povedlo. Od nadace Patron dětí získala 15 000 Kč, druhých 15 000 Kč jí přispěla FCH Dobruška z Tříkrálové sbírky. Tím ale bohužel věc neskončila. Pečující maminka dostala překvapující rozhodnutí od zdravotní pojišťovny, kde jí sdělili, že úhradu neposkytnou žádnou. Maminka hned začala shánět chybějící peníze…..významnou částkou pomohla firma Bohemilk, a.s. Opočna a drobní dárci, ale ještě pořád peníze chybějí... Proto jsme se rozhodli letošní tradiční charitní koncert uspořádat jako benefiční a výtěžek věnovat této dívce. Jmenuje se Anička a na koncert snad přijede i s maminkou.

Srdečně vás zveme na tento koncert, kde vystoupí špičkový polský varhaník Roman Perucki, ředitel filharmonického orchestru v Gdaňsku, prezident společnosti Musica Sacra a profesor na Hudební akademii v Gdaňsku.

Svou účastí zažijete nejen krásný koncert, ale pomůžete také s nákupem pomůcky pro Aničku. Po koncertě bude pro všechny připraveno společné zahradní posezení s občerstvením.

Na tradiční společné setkání pro dobrou věc se za celý tým těší

Ing. Jana Poláčková, FCH Dobruška

Příspěvek je možno i zaslat na účet č. 244057716/0300 označte VS 62018