Benefiční koncert

Farní charita Dobruška ve spolupráci s Římskokatolickou farností a Dobrušskou klasikou Vás srdečně zvou na Benefiční koncert a přátelské posezení, na kterém vystoupí ROMAN PERUCKI (Polsko) – varhany

Holkám a klukům z nízkoprahových klubů držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

Nízkoprahový klub. Ilustrační snímek Jakub Žák

V pátek 27. dubna přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. S přípravou pomáhali také v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Klubů je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.

Jarní dobročinný bazárek přinesl všem radost

Čtyřdenní akce, kterou jsme opět na jaře uspořádali, se konala od 23. do 26. března.

Sedmnáctá Tříkrálová sbírka

• ve slunečném teplém počasí rekordní výsledek

Tříkrálová sbírka v Dobrušce a okolí s rekordním výtěžkem

Sedmnácté pokračování Tříkrálové sbírky v Dobrušce má opět rekordní výsledek. Každým rokem se vybere víc a víc a letos organizátory z Farní charity Dobruška potěšil i mimořádný zájem dětí o účast v královských družinách.

Posláním králů je všímat si potřebných lidí a dělat jim radost

Tříkrálová sbírka v Dobrušce začala. V sobotu 6. ledna v 9 hodin se po splnění všech bodů v itineráři příprav shromáždilo padesát skupinek malých Kašparů, Melicharů a Baltazarů i jejich vedoucích v kostele sv. Václava, kde si spolu s dalšími dobrovolníky vyslechli požehnání P. Jána Jančeka.

V Dobrušce a okolních obcích se vydá rekordní počet skupinek králů na Tříkrálovou sbírku

Sobota 6. ledna se na Dobrušsku, Opočensku a v Týništi nad Orlicí ponese ve znamení Tříkrálové sbírky. Skupinky tří králů, a bude jich letos jen přímo v Dobrušce a okolních obcích rekordní počet, což znamená téměř sto třicet, se vydají kolem půl desáté na svoji pouť "za světlem dobrých skutků".

Chcete potěšit své blízké?

Věnujte originální dárcovský certifikát Adopce na dálku®. Uděláte radost nejen svým blízkým, ale i indickým dětem, které se chtějí vzdělávat. Stačí, když si včas objednáte certifikát v libovolné hodnotě od 100 Kč.

Jeden dobrý skutek razí cestu druhému

"Snad nikde jinde jsem nepocítila skutečné naplnění těchto slov Vincenta z Pauly, jako při práci v dobrovolnickém centru. Vždyť za poslední rok projevilo tolik mladých lidí opravdovou touhu pomáhat a přiblížit se lidskému trápení či stáří přímo v nemocnici v Kutné Hoře a Čáslavi! Až mi dělalo starosti, jestli to zvládneme. O to větší radost jsem měla, že můžeme využít peníze z Tříkrálové sbírky na posílení kapacity našeho centra," říká Marie Macková, koordinátorka dobrovolníků z Oblastní charity Kutná Hora. Děkujeme!

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

10. 6. 2018, 15:00 — 10. 6. 2018, 17:00

BENEFIČNÍ KONCERT