Sedmnáctá Tříkrálová sbírka

• ve slunečném teplém počasí rekordní výsledek

Tříkrálová sbírka v Dobrušce a okolí s rekordním výtěžkem

Sedmnácté pokračování Tříkrálové sbírky v Dobrušce má opět rekordní výsledek. Každým rokem se vybere víc a víc a letos organizátory z Farní charity Dobruška potěšil i mimořádný zájem dětí o účast v královských družinách.

Posláním králů je všímat si potřebných lidí a dělat jim radost

Tříkrálová sbírka v Dobrušce začala. V sobotu 6. ledna v 9 hodin se po splnění všech bodů v itineráři příprav shromáždilo padesát skupinek malých Kašparů, Melicharů a Baltazarů i jejich vedoucích v kostele sv. Václava, kde si spolu s dalšími dobrovolníky vyslechli požehnání P. Jána Jančeka.

V Dobrušce a okolních obcích se vydá rekordní počet skupinek králů na Tříkrálovou sbírku

Sobota 6. ledna se na Dobrušsku, Opočensku a v Týništi nad Orlicí ponese ve znamení Tříkrálové sbírky. Skupinky tří králů, a bude jich letos jen přímo v Dobrušce a okolních obcích rekordní počet, což znamená téměř sto třicet, se vydají kolem půl desáté na svoji pouť "za světlem dobrých skutků".

Chcete potěšit své blízké?

Věnujte originální dárcovský certifikát Adopce na dálku®. Uděláte radost nejen svým blízkým, ale i indickým dětem, které se chtějí vzdělávat. Stačí, když si včas objednáte certifikát v libovolné hodnotě od 100 Kč.

Jeden dobrý skutek razí cestu druhému

"Snad nikde jinde jsem nepocítila skutečné naplnění těchto slov Vincenta z Pauly, jako při práci v dobrovolnickém centru. Vždyť za poslední rok projevilo tolik mladých lidí opravdovou touhu pomáhat a přiblížit se lidskému trápení či stáří přímo v nemocnici v Kutné Hoře a Čáslavi! Až mi dělalo starosti, jestli to zvládneme. O to větší radost jsem měla, že můžeme využít peníze z Tříkrálové sbírky na posílení kapacity našeho centra," říká Marie Macková, koordinátorka dobrovolníků z Oblastní charity Kutná Hora. Děkujeme!

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Když květy dobrých skutků rozkvétají

Na venkovské faře v Mikulovicích, která byla dlouho opuštěná, je už zase živo. Pardubické Charitě se tu podařilo vybudovat nové a bezbariérové zázemí pro odlehčovací služby Červánky, které slouží seniorům a jejich pečujícím rodinám. Nejvíce pomohli lidé, kteří přispěli do Tříkrálové sbírky, dále místní obec, firmy, dárci a také spousta ochotných dobrovolníků. Děkujeme!

Přes 200 podporovaných žáků letos dokončilo základní školu

Projekt Adopce na dálku® hradecké diecézní Charity umožňuje chudým indickým dětem získat kvalitní vzdělání. Je to běh na dlouhou trať. Důležitým mezníkem je dokončení 10. ročníku základní školy. Dokončené základní vzdělání žákům dává slušné možnosti budoucího uplatnění. Díky projektu Adopce na dálku® dokončilo letos vzdělání celkem 239 žáků. Někteří z nich se přihlásili na dvouletý kurz, který je připraví na studium na vysoké škole. Jiní nyní navštěvují počítačové kurzy nebo si už našli práci.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

24. 1. 2018, 17:00 — 24. 1. 2018, 21:00

PODĚKOVÁNÍ KOLEDNÍKŮM TKS 2018

23. 3. 2018, 09:00 — 26. 3. 2018, 16:00

JARNÍ DOBROČINNÝ BAZÁREK